Archief

Beste vrienden levensgenieters,

 

 

Ik heb het al tientallen keren besproken in grote en kleine groepjes, al honderden keren gemijmerd om iets te doen in de horeca en nu ben ik er voorlopig uit,, ik wil gewoon thuis koken voor vrienden, buren, kennissen die een avond in de week geen zin hebben om te koken, of gewoon willen samen eten met wat vrienden in een huiselijke sfeer!

Mijn (onze)nieuwe keuken is ondertusen zo goed als volledig gerealiseerd, dus ik kan van wal steken.

AANTAFEL : concept waaraan nog altijd aan gesleuteld of bijgestuurd kan worden

 

Twee keer per maand kook iik voor een groepje mensen van 8- a10 personen ( inclusief jo en ik). Ik breng jullie op de hoogte via een nieuwsbrief, waarin ik ook al een tipje van de sluier zal oplichten van het menu........het zal afwisselend een woensdag en een donderdag zijn, kwestie van iedereen aan te kunnen spreken.

 

Bedoeling is rond 19h te eten en het idee is om er een 'three hours resto ' van te maken.

 

De groote van prijsorde zal liggen tussen de 15 -20 euro, afhankelijk van de 'dagmarktprijs', wijn niet inbegrepen.

 

ik zorg voor een goeie tafelwijn en er wordt een bijdrage geleverd, naargelang consumptie.

 

 

 

Menu voor 06/06/12

Salade van groene asperges, molsla en meloen met parmesaan

Zalm " Teriyaki" met lauwe broccoli-noedelsalade

 

Menu voor 21/06/12

Geitekaasje op rabarbercompotte en kriek

Lamsfilet met geroosterde asperges, met kersttomaatje, amandelen en manchego

 

Menu voor 04/07/12

Millefeuille Caprese met crumble van olijven

Kabeljauwmoot in een spekjasje met Munster en gebakken appel

Menu voor 19/07/12

Asperges op z'n italiaans

Zomerse kip

Aardbeiensoepje met ijs

 

Do 20/09/12

Taartje met artisjok en oesterzwam.

Op vel gebakken zeebaars met chorizo, groene asperge, vinaigrette met tomaat en honing.

 

Woe 3/10/12

St jacobsschelp met gekarameliseerde prei

Trio van varkenshaasje in een notenkorstje

 

Do 18/10/12

Visbrochette van zeeduivel in spek met rozemarijn

Zoete bruchetta met kaneel, ricotta, gekarameliseerde banaan en honing!

 

Woe 09/01/13

tomatensoep met ballekes

Varkenskroon met pastinaakpuree

 

woe 06/02/13

Warme salade van geroosterde pompoen, prosciutto en pecorino.

Lamsfilet met puree van zoete aardappel en granaatappel

 

 

Woe 20/02/13

Gebakken zeebaars met mousse van bataat en gebakken pancetta.

Gevulde pannenkoek met vanilleijs en chocoladesaus

 

Woe 10/07/13

Gegrilde pompoen met Haloumi

Tonijn met prei, soja, geitenkaas & wasabi

 

 

Donderdag 25/07/13

Taartje van kersttomaten, geitenkaas & koriander

Quinoasalade met bataat en feta met Philippino Sateys (la coquerie)

 

Woensdag 07/08/13

Schelvis in zak met mosselen, saffraan, witte wijn &boter met een gekookt patatje en groene groenten

Gebakken perziken&aardbeien met rozemarijn

 

Woensdag 04/09/13

Gegrilde pompoen met feta

Zwaardvis met pistachecrumble

 

 

Donderdag 19/09/913

Zalm sashimi met limoensaus (la coquerie)

Picata van kalfsfilet met overdaad van groenten

 

Woe 16/10/13

Mosselen met huisbereide frietjes

Taartje van Schone van Boskop met kweeperengelei en vanillesaus

 

Do 31/10/13

Vijgen met blauwe kaas & parmaham

Quiche met pastinaak

Snoekbaar in hazelnootkorst met ovengebakken groentjes

 

Woe 13/11/13

Carpaccio van St Jakobsmossel op een bedje van knolselder

Vis met kruiden-koksmelk, limoen en tomaatjes

 

Woe 27/10/13

Millefeuille van aubergines met gedroogdr ham

Schorseneren met krokante zalm

 

Woe 11/12/13

Gratin van pompoen en zoete aardappel

Gebraden varkenshaas met groene kruiden, bospaddestoelen & gedroogde ham

 

Woensdag 29/01/14

Kipfilt opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat met rozemarijn patatjes

Gevulde pannenkoek met vanilleijs en chocoladesaus.

 

Woensdag 20/02/14

Crumble met groenten & Bleu De Bresse

Zalm met basilicum en parmesaankaas, gestoofde prei en pasta

 

Woensdag 05/03/14

Gevulde buffelmozarella uit de oven

Zeewolf onder tomatenkorst

 

Donderdag 20/03/14

Verrines met veloute van eekhoorntjesbrood en melkschuim

Zwaardvis met pistachecrumble, notensalade met frisse kruiden en granaatappel.

 

Woensdag 03/09/14

Sopito, coconut-Fish chowder (la coquerie)

Aardbeien met raketsla, oude repelaar en balsamico

 

Woe 17/09/14

Groentenpakketje met geitenkaas

MUlfilet met courgettes, tmaten en pecorini

 

Oktober

Gegrilde pompoen met feta

schorseneren met krokante zalm

 

22 oktober2014

Avocado met champignons en gedroogde parmaham

Varkenswangetjs met boontjes en paatatjes

 

13 november 2014

Flensje met spinazie en geroosterder pompoen

Zeeduivel bedekt met currypanko, sausje van kokos en appel

 

Woensdag 28 januari: 2 plaatsen

  • Pasta met wilde paddestoelen en wijnsaus
  • Roodbaars met puree van zoete aardappel & kokossaus

 

Donderdag 12 februari: Volzet

  • Gevulde buffelmozarella uit de oven
  • Gegrilde zalm met heerlijke Courgetterolletjes

 

 

Woensdag 25 februari: Volzet

  • Gerookte zalm, opgevuld met krab, zalmeitjes, groenten en dillesaus
  • Kip met mosterd, spek en tomaten

 

Woensdag 11 maart: Volzet

  • Tomaten met feta en kruiden
  • Waterzooi van zeewolf en schelpjes met aspergelinguine

 

Donderdag 26 maart: Volzet

  • Wrap van nori met zalm, avocado, tomaat en garnaal
  • Lamsfilet met geroosterde asperges, met kersttomaatje, amandelen en manchego

Woensdag 22 April: Volzet

 

Gebakken Haloumi met groene asperges & tomaatjes

Zalmgratin met courgettes

 

Woensdag 6 mei: Volzet

 

Wrap van Nori met zalm, avocado, tomaat & garnaal

Lamsrolletjes met Yoghurtsaus, vergezeld met broccoli en gebakken paddestoelen

 

Woensdag 20 mei: Volzet

 

Tarweslaatje met scampi & ananas

Koolvis met venusschelpen & groene asperges & erwten

 

 

Woensdag 3 juni: Volzet

 

Tartaar van Mango & Avocado met scamp's

Vis met kruiden & kokosmelk, Limoen &tomaatjes

 

Donderdag 18 juni: Volzet

 

Roodbaars met puree van zoete aardappel & kokossaus

Panna cotta met Asperges en Rabarbercompotte

 

Najaar 2015

 

Lieve vrienden,

 

We hebben al van een mooie maand juli mogen genieten. Hopelijk kunnen we in september de apero schenken op het terras!

 

Schuiven jullie graag aan ‘AanTafel’ of hebben jullie met vrienden iets te vieren, kijk dan even naar de nieuwe datums op de website.

 

Jullie kunnen reserveren via het inschrijvingsformulier.

 

Ik heb het jullie nog makkelijker gemaakt en jullie hebben GEEN Login meer nodig!

 

Woensdag 23 september: cancelled

 

  • Komkommergazpacho met gerookte zalm
  • Gevulde rode mul met cottage cheese

 

Woensdag 21 oktober: volzet

 

  • Groene Pannenkoekjes met limoenboter
  • Coquilles in pancetta met romige knolselder

 

Zaterdag 31 oktober: Special edition: Bilzerse jaargenoten

 

  • Gegrilde vijgen met parmaham en Geitenkaas
  • Zwaardvis met pistachecrumble, notensalade met frisse kruiden en granaatappel.

 

 

Woensdag 11 november: Volzet

 

  • Avocado met champignons en gedroogde parmaham
  • Stoofpotje van konijn begeleid met venkel in de oven met trostomaatjes

 

Donderdag 26 november: Volzet

 

  • Warme salade met geroosterde pompoen, prosciutto & pecorino
  • Snoekbaars met hazelnootkorst met ovengebakken groentjes

 

 

 

 

Zondag 14/02/16: Brunch : Volzet

 

Gevarieerd aanbod met oa:

  • bloemkoolsoepje met kippespies
  • gerookte zalmrolletjes met groene boontjes en wasabi
  • Rabarbermuffin.......

 

Donderdag 3 maart 2016: Cancelled

 

  • Aardpeer met Pas de Blue & walnoten
  • Lamskroon met auberginepuree & Kokosyogurt &Turks brood

 

 

Woensdag 16 maart 2016: Cancelled en verplaatst naar Woe 20/07/16

 

  • Tartaar met mango & avocado met scampi
  • Roodbaars met puree van bataat & kokssaus

 

 

Woensdag 7 september 2016 = cancelled

 

  • Fris hartig kaastaartje met gerookte zalm
  • Vis met kruiden, koksmelk, limoen & tomaatjes