Beste vrienden levensgenieters,
Ik heb het al tientallen keren besproken in grote en kleine groepjes, al honderden keren gemijmerd om iets te doen in de horeca en nu ben ik er voorlopig uit,, ik wil gewoon thuis koken voor vrienden, buren, kennissen die een avond in de week geen zin hebben om te koken, of gewoon willen samen eten met wat vrienden in een huiselijke sfeer!
Mijn (onze)nieuwe keuken is ondertusen zo goed als volledig gerealiseerd, dus ik kan van wal steken.
AANTAFEL : concept waaraan nog altijd aan gesleuteld of bijgestuurd kan worden
Twee keer per maand kook iik voor een groepje mensen van 8- a10 personen ( inclusief jo en ik). Ik breng jullie op de hoogte via een nieuwsbrief, waarin ik ook al een tipje van de sluier zal oplichten van het menu........het zal afwisselend een woensdag en een donderdag zijn, kwestie van iedereen aan te kunnen spreken.
Bedoeling is rond 19h te eten en het idee is om er een 'three hours resto ' van te maken.
De groote van prijsorde zal liggen tussen de 15 -20 euro, afhankelijk van de 'dagmarktprijs', wijn niet inbegrepen.
ik zorg voor een goeie tafelwijn en er wordt een bijdrage geleverd, naargelang consumptie.
Menu voor 06/06/12
Salade van groene asperges, molsla en meloen met parmesaan
Zalm " Teriyaki" met lauwe broccoli-noedelsalade
Menu voor 21/06/12
Geitekaasje op rabarbercompotte en kriek
Lamsfilet met geroosterde asperges, met kersttomaatje, amandelen en manchego
Menu voor 04/07/12
Millefeuille Caprese met crumble van olijven
Kabeljauwmoot in een spekjasje met Munster en gebakken appel
Menu voor 19/07/12
Asperges op z'n italiaans
Zomerse kip
Aardbeiensoepje met ijs
Do 20/09/12
Taartje met artisjok en oesterzwam.
Op vel gebakken zeebaars met chorizo, groene asperge, vinaigrette met tomaat en honing.
Woe 3/10/12
St jacobsschelp met gekarameliseerde prei
Trio van varkenshaasje in een notenkorstje
Do 18/10/12
Visbrochette van zeeduivel in spek met rozemarijn
Zoete bruchetta met kaneel, ricotta, gekarameliseerde banaan en honing!
Woe 09/01/13
tomatensoep met ballekes
Varkenskroon met pastinaakpuree
woe 06/02/13
Warme salade van geroosterde pompoen, prosciutto en pecorino.
Lamsfilet met puree van zoete aardappel en granaatappel
Woe 20/02/13
Gebakken zeebaars met mousse van bataat en gebakken pancetta.
Gevulde pannenkoek met vanilleijs en chocoladesaus
Woe 10/07/13
Gegrilde pompoen met Haloumi
Tonijn met prei, soja, geitenkaas & wasabi
Donderdag 25/07/13
Taartje van kersttomaten, geitenkaas & koriander
Quinoasalade met bataat en feta met Philippino Sateys (la coquerie)
Woensdag 07/08/13
Schelvis in zak met mosselen, saffraan, witte wijn &boter met een gekookt patatje en groene groenten
Gebakken perziken&aardbeien met rozemarijn
Woensdag 04/09/13
Gegrilde pompoen met feta
Zwaardvis met pistachecrumble
Donderdag 19/09/913
Zalm sashimi met limoensaus (la coquerie)
Picata van kalfsfilet met overdaad van groenten
Woe 16/10/13
Mosselen met huisbereide frietjes
Taartje van Schone van Boskop met kweeperengelei en vanillesaus
Do 31/10/13
Vijgen met blauwe kaas & parmaham
Quiche met pastinaak
Snoekbaar in hazelnootkorst met ovengebakken groentjes
Woe 13/11/13
Carpaccio van St Jakobsmossel op een bedje van knolselder
Vis met kruiden-koksmelk, limoen en tomaatjes
Woe 27/10/13
Millefeuille van aubergines met gedroogdr ham
Schorseneren met krokante zalm
Woe 11/12/13
Gratin van pompoen en zoete aardappel
Gebraden varkenshaas met groene kruiden, bospaddestoelen & gedroogde ham
Woensdag 29/01/14
Kipfilt opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat met rozemarijn patatjes
Gevulde pannenkoek met vanilleijs en chocoladesaus.
Woensdag 20/02/14
Crumble met groenten & Bleu De Bresse
Zalm met basilicum en parmesaankaas, gestoofde prei en pasta
Woensdag 05/03/14
Gevulde buffelmozarella uit de oven
Zeewolf onder tomatenkorst
Donderdag 20/03/14
Verrines met veloute van eekhoorntjesbrood en melkschuim
Zwaardvis met pistachecrumble, notensalade met frisse kruiden en granaatappel.
Woensdag 03/09/14
Sopito, coconut-Fish chowder (la coquerie)
Aardbeien met raketsla, oude repelaar en balsamico
Woe 17/09/14
Groentenpakketje met geitenkaas
MUlfilet met courgettes, tmaten en pecorini
Oktober
Gegrilde pompoen met feta
schorseneren met krokante zalm
22 oktober2014
Avocado met champignons en gedroogde parmaham
Varkenswangetjs met boontjes en paatatjes
13 november 2014
Flensje met spinazie en geroosterder pompoen
Zeeduivel bedekt met currypanko, sausje van kokos en appel
Woensdag 25 februari: Volzet
Woensdag 11 maart: Volzet
Woensdag 22 April: Volzet
Gebakken Haloumi met groene asperges & tomaatjes
Zalmgratin met courgettes
Woensdag 6 mei: Volzet
Wrap van Nori met zalm, avocado, tomaat & garnaal
Lamsrolletjes met Yoghurtsaus, vergezeld met broccoli en gebakken paddestoelen
Woensdag 20 mei: Volzet
Tarweslaatje met scampi & ananas
Koolvis met venusschelpen & groene asperges & erwten
Woensdag 3 juni: Volzet
Tartaar van Mango & Avocado met scamp's
Vis met kruiden & kokosmelk, Limoen &tomaatjes
Donderdag 18 juni: Volzet
Roodbaars met puree van zoete aardappel & kokossaus
Panna cotta met Asperges en Rabarbercompotte